Asetatko wc-paperia istuimelle ennen yleisen WC:n käyttöä? – Luettuasi tämän lakkaat tekemästä niin!

Asetteletko sinäkin vessapaperia wc-istuimelle ennen kuin käytät vaikkapa ravintolan vessaa? Tässä artikkelissa selviää miksi tämä ei ehkä ole kannattavaa.

Yleisten vessojen käyttö on monille epämiellyttävä ajatus. Välillä yleisten wc-tilojen käyttöä ei vaan voi välttää ja usein puhtauden taso jättää toivomisen varaa. Monet ihmiset tekevät niin, että levittävät wc-paperia pöntön istuimelle, ennen siihen istahtamista. Tämä on valitettavasti huono idea!

Monet uskovat vessapaperin suojaavan bakteereilta, mutta totuus on juuri päinvastainen.

On ilmennyt, että vessapaperi altistuu bakteereille kaikista eniten!

Mistä tämä johtuu?

Syy siihen on yksinkertainen: harvat ihmiset viitsivät tai muistavat sulkea kannen ennen vessan vetämistä. Tästä seuraa bakteerien levittäytyminen kaikkialle vessassa, ja bakteerit viihtyvät etenkin paperilla…

Tutkimukset osoittavat myös, että käsienkuivaimiin tarttuu todella suuria määriä bakteereja, jotka ovat peräisin vedestä ja paperista.

Tähän on kuitenkin olemassa helppo ratkaisu.

Jos et halua istua “paljaalla” wc-istuimella, pidä mukanasi taskussa nenäliinoja tai wc:ssä mahdollisesti löytyvää käsipaperia (jota harvemmin enää tosin näkee). Käsipaperit on asetettu sille tarkoitettuun telineeseen, joka on vähemmän kontaktissa bakteerien ja lian kanssa.

Jaa tämä artikkeli myös ystävillesi, jotta hekin ovat tietoisia tästä asiasta!

Jaa artikkeli: