Raksamiehet huutelivat ilman rintaliivejä kulkevalle Rosanna Kuljulle – “En hyväksy moista!”

Miss Helsinki -kilpailua vetävä Rosanna Kulju on julkaissut Instagramissa kuvansa yhteydessä tarinan, joka sattui maanantaina hänen kävellessään rakennustyömaan ohi.

Kulju kertoo kohdanneensa kaksi rakennusmiestä, joista toinen vihelteli ja toinen huuteli naisen perään asioita, joita haluaisi tehdä kaunottarelle, naurahtaen lopuksi.

Rosanna kiehahti miesten käytöksestä, eikä jäänyt tilanteessa sanattomaksi.

– Eikö teille ole opetettu minkäänlaisia käytöstapoja – tällainen käyttäytyminen ei ole ok, nainen kertoo sanoneensa miehille takaisin.

Lue Rosannan koko teksti alta:

“Eilen kävelin rakennustyömaan ohi ja kaksi miestä katsoi mua pitkään joista toinen visslasi kovaan ääneen ja toinen huusi mitä haluaisi mulle tehdä naurahtaen.
Käännyin ja kysyin eikö heille ole opetettu minkäänlaisia käytöstapoja – tämmöinen käyttäytyminen ei ole ok. Oli aika hiljaista poikaa. (kyseessä oli aikuiset 40v miehet)

Mä en hyväksy keneltäkään moista tekstiä ja en anna kenenkään kohdella mua niin epäkunnioittavasti ja ällöttävästi. Nämä henkilöt kehtasi mulle 28vuotiaalle naiselle huudella joten varmasti kehtaa jollekin nuorelle tytölle. Ja se EI ole ok. Mulla ei ollut mitään paljastavaa vaatetta päällä, oli pitkähihainen paita ilman rintsikoita. Mulla on harvoin rintsikat ja se johtuu siitä, että viihdyn niin. Tämä on mun keho ja MÄ päätän miten pukeudun. Mun pukeutuminen ei oikeuta epäkunnioittavaan käytökseen ja mun pitäisi pystyä 2019 kävelemään vaikka alasti jos haluaisin ilman, että saisin moisia kommentteja. Seuraavan kerran kun käy tällainen tilanne niin meinaan marssia työmaatoimistoon ja kysyä työnjohtajalta onko hänen työntekijöillään liian vähän tekemistä kun kehtaavat ohikulkijoille huudella. .
Avasin asiaa mun storyyn ja sain naiselta kommentin jossa kutakuinkin sanottiin kuinka asia oli aikalailla mun oma syy kun olin pukeutunut provosoivasti. Tää teki musta tosi surullisen. NAINEN 2019 oli tätä mieltä. Se ajatusmaailma ei ole se mitä haluan opettaa mun tuleville lapsille tai esimerkiksi mun siskolle. NAINEN 2019 saa olla just mitä haluaa.

Mä en hyväksy että naisia kohdellaan esineinä, en missään tilanteessa. En hyväksy, että ajatellaan, että olisi naisen oma syy esim epäasiallisessa kommentoinnissa tai raiskaustapauksissa koska olisi pukeutunut provosoivasti. En ikinä tule hyväksymään sitä. Mä seison jokaisen naisen rinnalla jota on kohdeltu epäkunnioittavasti ja puhun myös heidän puolesta jotka eivät itse uskalla. Ja sen mä teen koska mä voin ja koska mä uskallan.
Kommentoi sydän tähän alle jos olet samaa mieltä.”

Rosannan postaus on kerännyt valtavasti kommentteja puolesta ja vastaan.

– Hienoa että pistit nämä miehet hiljaseks, eräs seuraaja sanoo.

– Vielä tulee Rosanna aika kun kukaan ei vihellä, ei kommentoi, ei edes vilkaise sinua kun kävelet vastaan. Kumman kestät paremmin?, kyselee toinen.

– Jos on noin herkkä niin suosittelen kiertään raksatyömaat, kirjoittaa kolmas.

Katso Rosannan postaus alta:

 

View this post on Instagram

 

TÄRKEÄ POSTAUS! LUE KOKONAAN❤️ . Eilen kävelin rakennustyömaan ohi ja kaksi miestä katsoi mua pitkään joista toinen visslasi kovaan ääneen ja toinen huusi mitä haluaisi mulle tehdä naurahtaen. Käännyin ja kysyin eikö heille ole opetettu minkäänlaisia käytöstapoja – tämmöinen käyttäytyminen ei ole ok. Oli aika hiljaista poikaa. (kyseessä oli aikuiset 40v miehet) . Mä en hyväksy keneltäkään moista tekstiä ja en anna kenenkään kohdella mua niin epäkunnioittavasti ja ällöttävästi. Nämä henkilöt kehtasi mulle 28vuotiaalle naiselle huudella joten varmasti kehtaa jollekin nuorelle tytölle. Ja se EI ole ok. Mulla ei ollut mitään paljastavaa vaatetta päällä, oli pitkähihainen paita ilman rintsikoita. Mulla on harvoin rintsikat ja se johtuu siitä, että viihdyn niin. Tämä on mun keho ja MÄ päätän miten pukeudun. Mun pukeutuminen ei oikeuta epäkunnioittavaan käytökseen ja mun pitäisi pystyä 2019 kävelemään vaikka alasti jos haluaisin ilman, että saisin moisia kommentteja. Seuraavan kerran kun käy tällainen tilanne niin meinaan marssia työmaatoimistoon ja kysyä työnjohtajalta onko hänen työntekijöillään liian vähän tekemistä kun kehtaavat ohikulkijoille huudella. . Avasin asiaa mun storyyn ja sain naiselta kommentin jossa kutakuinkin sanottiin kuinka asia oli aikalailla mun oma syy kun olin pukeutunut provosoivasti. Tää teki musta tosi surullisen. NAINEN 2019 oli tätä mieltä. Se ajatusmaailma ei ole se mitä haluan opettaa mun tuleville lapsille tai esimerkiksi mun siskolle. NAINEN 2019 saa olla just mitä haluaa. . Mä en hyväksy että naisia kohdellaan esineinä, en missään tilanteessa. En hyväksy, että ajatellaan, että olisi naisen oma syy esim epäasiallisessa kommentoinnissa tai raiskaustapauksissa koska olisi pukeutunut provosoivasti. En ikinä tule hyväksymään sitä. Mä seison jokaisen naisen rinnalla jota on kohdeltu epäkunnioittavasti ja puhun myös heidän puolesta jotka eivät itse uskalla. Ja sen mä teen koska mä voin ja koska mä uskallan. Kommentoi sydän tähän alle jos olet samaa mieltä. ❤️👇🏻 . #GIRLPOWER #GIRLSSTANDWITHGIRLS

A post shared by GIRL TALK & GIRL POWER (@rosannakulju) on

 

View this post on Instagram

 

Kaupallinen yhteistyö | Yango . Noniin! Nyt tulee semmoinen uutuus, etten itsekään meinnanut uskoa kun kuulin. 🙊 Jos oon tosi kaukana keskustasta tai menossa vaikka mökille en uskaltaisi kyllä tilata taksia isojen kulujen takia. Nyt Yango lanseeraa uutuuspalvelun jossa voit pienestä lisämaksusta tilata taksin myös vähän kauemmaksi, esimerkiksi just mökille. 🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾 . Lataa Yangon taksiapp, laita lähtöpaikka ja määränpää, valitse violetilla salamalla oleva auto ja brumbrum mökille tai minne oletkaan menossa.🌿 Muistuttelen nyt samalla, että Yango on tosi edullinen taksi ja jos et oo vielä kokeillut palvelua niin saat -50% ensimmäisestä kyydistä mun koodilla ROSANNA (matka max 7€ maksettuna kortilla apissa). #yangofinland #kaupallinenyhteistyö

A post shared by GIRL TALK & GIRL POWER (@rosannakulju) on


Kuvat: Rosanna Kulju / Instagram

Jaa artikkeli: