Pysy lämpimänä – Vinkkejä syystalven raikkaisiin ulkoilukeleihin

Pysy lämpimänä – Vinkkejä syystalven raikkaisiin ulkoilukeleihin

Suomen sääoloissa jokainen on varmasti joskus miettinyt mikä avuksi kylmän tunteeseen. Niksejä on monenlaisia, mutta kertaus ei mene koskaan hukkaan tai ehkä löydät uusia vinkkejä tästä. Mikään ei tietysti lämmitä niin hyvin kuin suomalainen sisu ja ajatuksen voima.

Neljänsuora talvenodotukseen:

1. Juo jotain lämmintä

Osta kiskalta kahvi odottaessasi viimassa junaa töihin tai pakkaa itse mukaan lämmikettä termospulloon. Teetä, kahvia, kaakaota tai vaikka lämmintä mehua.

Kuuman juominen ei vaan pelkästään lämmitä vaan myös kosteuttaa, koska huolimatta hikoilun puutteesta, voi keho kärsiä kuivumisesta kylmällä. Varsinkin jos olet laittanut auton lämmityksen mukavan trooppiseen astelukuun tai työskentelet toimistossa, jossa on superkuiva huoneilma.

2. Hengitä oikein

Jos olet innostunut joogan harrastaja tiedät jo varmaan, että hengittämällä oikealla tekniikalla pystyt nostamaan ruumiin lämpöä. Aloita hengittämällä syvään. Uloshengityksellä jännitä/vedä sisään vatsaasi niin, että alavatsaan muodostuu ikäänkuin pyöreä vaasi. Voit myös ajatella, että selkärangassasi on liekki.

Okei, tämä kuulosti ehkä hiukan hankalalta tekniikalta kun istut ruuhkabussissa, joten helpompi on hengittää syvään ja pitkään nenän kautta niin, että kaikki hengitykseen tarvittavat lihakset aktivoituvat. Voit myös pinnistää hieman hengitystä pidemmälle kuin yleensä, jolloin hengitykseen tulee hieman vastusta ja kovemmin työskentelevät lihakset tuottavat enemmän sisäistä lämpöä.

Jos vierustoverisi on juhlinut illalla tai tuoksahtaa muuten muulta kuin tuoreelta niin skippaa tämä konsti ja siirry seuraavaan vinkkiin.

3. Kerrospukeutuminen

Tämä kohta ei tullut varmaankaan kenellekään yllätyksenä, mutta usko tai älä kerrospukeutumisenkin voi tehdä väärällä tavalla.

Aloita ihonmyötäisellä alimmalla kerroksella, joka on mahdollisimman nopeasti kuivuvaa materiaalia: polyesteri, merinovilla, silkki jne. Älä käytä hitaasti kuivuvaa puuvillaa, joka vain sitoo kylmää ja kosteaa iholle. Lisää seuraavaksi kerrokseksi pitkähihainen paita, villapaita tai liivi. Tämän kerroksen päälle pue päällysvaatteet.

Pidä mielessä, että villat ovat parhaita luonnollisia eristäjiä kylmyyttä vastaan. Tarkoitus on siis, että kosteus haihtuu iholta ja hikoilu vähenee, joten kerrosten kanssa kannattaa olla maltillinen niihin ”Siperian pakkasiin” asti.

4. Läskisoosi kunniaan

Jos aioit olla pitkään kylmässä kannattaa suorittaa kunnon tankkaus ennen pihalle kirmaamista. Tärkeintä on, että syöt jotain hitaasti sulavaa niin, että ruoansulatus lämmittää sinua mahdollisimman pitkään ja mikä sen parempaa tähän tarkoitukseen kuin rasvainen ruoka.

Lisää vaikka siihen kaakaotermariin nokare voita ja nautiskele hyvällä omallatunnolla piparkakkujen kera hytisevien työmatkalaisten keskuudessa.

Loppulämmittelynä hellyyttävä kissavideo. 🙂

Jaa artikkeli: