Yhteiskunnan erot 1958-2016

Yhteiskunnan erot 1958-2016

1958vs2016

1) Pekka käy jänisjahdissa aamulla isän kanssa ja unohtaa aseen asekassissa autoon, jolla menee kouluun.

1958: Opettaja näkee asekassin, tarkistaa aseen ja kehuu Pekkaa hyvästä valinnasta, koska myös opettajalla on samanlainen ase. Tämän jälkeen Pekka vie aseen kotiin.

2016: Koulu evakuoidaan. Karhuryhmä, SuPo ja armeija kutsutaan paikalle. Traumaattiset opiskelijat saavat korvauksia ja terapiaa vuosia. Pekka istuu vankilassa kouluammuskelun suunnittelusta ja murhan yrityksestä.

2) Jaakko häiritsee muita oppilaita tunnilla eikä pysy paikoillaan.

1958: Lähetetään rehtorin puhutteluun. Rehtori läpsäisee korville. Jaakko ei häiriköi enää.

2016: Jaakko lähetetään psykologisiin tutkimuksiin. Jaakolle määrätään Truxalia, Cisordinolia, Leponexia sekä tarvittaessa Diapamia ja lisäksi todetaan, että Jaakolla on ADHD. Koulu saa avustuksia, koska Jaakko joudutaan laittamaan erityisluokalle ja lisäksi Jaakolle määrätään henkilökohtainen avustaja.

3) Mikolla on päänsärkyä ja hän ottaa Aspiriinia mukaan kouluun

1958: Mikko antaa Aspiriinin äidinkielenopettajalle, jolla myös on päänsärky. Opettaja kiittää Mikkoa tapahtuneesta, ja Mikko saa hyvän oppilaan maineen opettajien keskuudessa.

2016: Poliisi ja huumekoirat kutsutaan paikalle. Mikko viedään huumetestiin ja poliisi etsii Mikon auton ja kodin huumeiden ja aseiden varalta.

4) Erkki rikkoo naapurin ikkunan futiksella ja isä vetelee kerran ympäri korvia

1958: Erkki maksaa ikkunan tekemällä töitä naapurille, mm. hakkaa halkoja ja ajaa naapurin nurmikon. Tapauksen ansiosta Erkki oppii työnteon arvon ja istuu nyt Nokian hallituksessa.

2016: Isä haetaan poliisin haltuun naapurin ilmiannosta ja saa syytteen lapsen pahoinpitelystä sekä hyväksikäytöstä, istuu nyt tutkintavankeudessa. Erkki luovutetaan sosiaaliviranomaisille ja liittyy jengiin. Psykologi kertoo Erkin siskolle, että sisko varmasti muistaa isän pahoinpidelleen myös häntä. Isä joutuu linnaan ja äiti aloittaa suhteen psykologin kanssa.

5) Jouni säästää muutaman uuden vuoden paukun keväälle ja laittaa paukut vanhaan maalipurkkiin ja tekeleen muurahaispesään.

1958: Isä kehuu Jounia hienosta oivalluksesta ja hyvästä työstä, koska muurahaiskeko on liian lähellä taloa. Jouni saa palkaksi hyvästä työstä jalkapallon.

2016: Poliisi, Karhuryhmä, SuPo ja armeija kutsutaan paikalle. Jouni saa syytteen ympäristön turmelemisesta, vahingonteosta sekä laittomien aseiden hallussapidosta. Jouni joutuu FBI:n mustalle listalle potentiaalisena terroristina, poliisi takavarikoi tietokoneet ja perhe joutuu muuttamaan pois kotoa. Jounia ja isää epäillään USA:ssa terrorismista eikä perhe saa lentää lentokoneella enää koskaan.

6) Jussi ei pääse äidinkielen kokeista läpi

1958: Jussi laitetaan kesäkouluun. Oppii aineen ja valmistuu kuten muutkin.

2016: Maahanmuuttajaperheet haastavat koulut sekä opettajat oikeuteen rasistisen opetuksen vuoksi. Hallitus esittää välikysymyksen äidinkielen tarpeellisuudesta koulussa, koska Suomessa on niin paljon maahanmuuttajia. Äidinkieli poistetaan oppiaineista. Jussi kirjoittaa ylioppilaaksi ja päätyy leikkaamaan nurmikkoa, lautapojaksi raksalle ja kannattamaan HIFK:ta, koska ei osaa kunnolla suomea.

7) Maija 6v kaatuu koulun pihalla ja itkee ulkona. Rehtori (Jarmo) huomaa tämän ja tulee ulos lohduttamaan Maijaa.

1958: Maija leikkii taas hippaa 5 minuutin päästä.

2016: Jarmo saa syytteen pedofiliasta, lapsipornon hallussapidosta ja menettää työnsä. Syyttäjä vaatii 6 vuoden ehdotonta tuomiota. Maija käy seuraavat 3 vuotta terapiassa.

Jaa artikkeli: