Varoitus: Älä koskaan anna koirallesi tätä arkipäiväistä ruokaa

 

Varoitus: Älä koskaan anna koirallesi tätä arkipäiväistä ruokaa

Koirat syövät monesti myös ihmisten ruokia, ja harva voi vastustaa suloista karvaista ystävää, joka tuijottaa sinua silmiin saadakseen maistaa pientä makupalaa.

Kannattaa kuitenkin muistaa että kaikki ruoka-ainekset eivät sovi koirille, ja on todella tärkeää ottaa selvää mitä koirille ei missään nimessä saisi antaa.

Koirille ei tule koskaan antaa pientäkään määrää mm. suklaata, karkkia, maissintähkää, sipulia, valkosipulia, persikkaa, ksylitolia ja avokadoa. Viime aikoina on myös käynyt ilmi että rusinat ja viinirypäleet voivat olla hengenvaarallisia koirille.

Tästä asiasta on tärkeä varoittaa kaikkia koiranomistajia.

Koirat eivät saa missään nimessä syödä pientäkään määrää rusinoita, viinirypäleitä, tai viinirypäleistä valmistettua mehua tai hilloa. Nämä aineosat voivat aiheuttaa vakavan munuaisten pettämisen ja vajaatoiminnan, ja jo pieni määrä voi aiheuttaa myrkytyksen. Koiran iällä, koolla tai rodulla ei ole merkitystä tässä asiassa. Kannattaa olla tarkkana ettei koira pääse syömään esimerkiksi leipää tai leivonnaista, jotka sisältävät rusinoita tai viinirypäleitä. Myrkytyksen oireisiin kuuluu ripuli, tärinä, koordinaatiohäiriöt, kouristukset, vatsakivut, heikotus, väsymys, oksentelu ja ruokahaluttomuus. Oireet alkavat yleensä muutaman tunnin kuluttua siitä, kun koira on syönyt sille myrkyllistä ruoka-ainetta.

Jos epäilet että koirasi on saanut myrkytyksen vie se välittömästi eläinlääkäriin.

Jaa tämä varoitus Facebookissa, että kaikki koiranomistajat ovat varmasti tietoisia näistä vaaroista!

Jaa artikkeli: