Varoitus: Älä koskaan anna kissallesi näitä arkipäiväisiä ruokia!

Varoitus: Älä koskaan anna kissallesi näitä arkipäiväisiä ruokia!

Kissat kuten myös koirat syövät välillä myös ihmisille tarkoitettuja ruokia, ja harva voi vastustaa suloisen kissan anovaa katsetta, kun se tahtoisi herkkupalan. Kissat ja koirat kerjäävät usein ihmisiltä ruokaa, mutta lemmikin omistajalla on vastuu tietää mitä kissalle tai koiralle saa antaa ja mitä ei.

Keräsimme pienen listan mitä kissoille ei saa antaa:

1. Avokado

Avokado aiheuttaa kissalle myrkytystilan, joka voi pahimmillaan pysäyttää sydämen toiminnan.

2. Rusinat ja viinirypäleet

Rusinat ja viinirypäleet voivat aiheuttaa kissoille munuaisten vajaatoimintaa ja pahimmassa tapauksessa koitua sen kohtaloksi.

3. Raaka kananmuna

Edes ihmisen ei tulisi syödä raakaa kananmunaa, vielä vähemmän kissan. Raaka kanamuna voi sisältää mm. salmonellaa ja kolibakteereja.

4. Alkoholi

Lemmikeille pienikin määrä alkoholia voi olla kohtalokasta.

5. Kahvi

Kofeiini on vaarallista kissalle, vaikuttaen sydämen toimintaan ja hermostoon. Kofeiinilla on myös diureettisia vaikutuksia.

6. Luut

Etenkin kananluut ovat vaarallisia kissalle. Luut voivat jäädä kiinni lemmikin kurkkuun ja aiheuttaa näin tukehtumisvaaran. Luunsirpaleet voivat vaurioittaa suolistoa ja aiheuttaa tukoksia.

7. Maito

Useimmilla aikuisilla kissoilla on laktoosi-intoleranssi, kissan elimistö ei pysty pilkkomaan maitosokeria eli laktoosia. On parempi olla antamatta kissoille maitoa, sillä vain harva kissa kestää sitä, tulematta mahatautiin.

8. Sipulit

Sipulit sisältävä sulfoksidejä ja disulfidejä, nämä aineosat ovat haitallisia kissan punasoluille, aiheuttaen sille anemiaa ja pahoinvointia.

9. Valkosipuli

Valkosipuli sisältää kissalle hyvin myrkyllisiä ainesosia.

Jaa artikkeli: