Tiesitkö että banaaninkuorista on apua moneen vaivaan? – Luettuasi nämä et enää heitä kuoria roskiin!

Tiesitkö että banaaninkuorista on apua moneen vaivaan? – Luettuasi nämä et enää heitä kuoria roskiin!

Banaani on terveellinen ja hyvänmakuinen välipala. Banaani on helppo napata mukaan esimerkiksi töihin tai matkaevääksi.

Harva tietää mitä kaikkea banaaninkuorista on hyötyä terveydelle, ja tästä syystä niitä ei syömisen jälkeen kannata heittää roskiin, ennen kuin olet hyödyntänyt ne!

Tässä 9 erinomaista tapaa hyödyntää banaaninkuoret oman terveyden hyväksi!

 

1. Valkaise hampaat.

Banaaninkuorilla voi valkaista hampaat.
Tee näin: Hiero banaaninkuoren sisäpintaa hampaisiisi muutaman minuutin ajan. Toista prosessia joka päivä viikon ajan. Kuulostaa uskomattomalta eikö? Mutta tämä niksi toimii oikeasti! Kannattaa kokeilla!

2. Poistaa finnejä / aknea.

Hiero banaaninkuorta joka päivä 5 minuutin ajan kasvoillesi tai alueille, jossa sinulla on finnejä tai aknea. Älä pese ihoa heti hieromisen jälkeen, vaan anna banaaninkuorissa olevien aineiden vaikuttaa esimerkiksi yön yli. Tuloksia pitäisi alkaa näkyä muutamassa päivässä.

3. Silottaa ryppyjä.

Aseta banaaninkuoret alueille, joilla sinulla esiintyy ryppyjä tai juonteita. (esim. otsa, silmien ympärys) Banaaninkuoren sisältämät kalium, rauta, magnesium ja A-, B-, E-vitamiinit pehmittävät ryppyjä, sekä edistävät ihosi uusiutumista.

4. Poistaa syyliä.

Syylät tippuvat pois, kun peität ne banaaninkuorilla. Voit kiinnittää kuoret yön ajaksi esimerkiksi laastarilla tai teipillä.

5. Lievittää kutinaa.

Banaaninkuorista on myös suuri apu ötökänpuremiin ja hyttysenpistoihin. Aseta banaaninkuori niiden päälle ja anna vaikuttaa 5 minuuttia.6. Nopeuttaa rakkojen paranemista.

Banaaninkuoren sisältämien vitamiinien ja ravintoaineiden ansiosta myös jalkojen rakot paranevat nopeammin, kun hierot banaaninkuoria puhkaistuihin rakkoihin.

7. Mustelmien hoitoon.

Aseta banaaninkuori mustelman päälle ja anna kuoren vaikuttaa muutaman minuutin. Mustelmat hävenevät ihosta selvästi.

8. Parantaa vahingoittuneet hiukset.

Leikkaa banaaninkuori pieniin osiin ja lisää se shampoosi tai hoitoaineesi sekaan. Banaani auttaa korjaamaan hiusten vaurioita ja tekee hiuksistasi pehmeämmät ja kiiltävämmät luonnollisesti.
Voit myös halutessasi tehdä kuorista tehokkaan hiustahnan soseuttamalla kuoret blenderillä. Levitä sose huolellisesti kaikkialle hiuksiisi ja anna banaanin tehdä taikojaan puoli tuntia, tämän jälkeen huuhtele ja pese hiukset normaaliin tapaan.

9. Poistaa tikun ihosta.

Tikut ihossa ovat ikäviä ja kukapa niitä haluaisi ihoonsa. Tikun saa lähtemään ihosta, kun asettelet pienen palan banaaninkuorta siihen kohtaan, jossa tikku on. Banaankuoren entsyymit vetävät tikun itsestään pois ihosta.


Olitko kuullut aikaisemmin näistä nikseistä? Jos sinulla on hyviä vinkkejä tai kokemuksia banaaninkuorista, niin kerro ne alhaalla kommentiosiossa!

Lähteet: Asken terveyteenStylecraze

Jaa artikkeli: