Tämä hedelmä voi olla hengenvaarallinen lapsille – Jokaisen vanhemman tulisi lukea tämä!

Tämä hedelmä voi olla hengenvaarallinen lapsille – Jokaisen vanhemman tulisi lukea tämä!

Litsi eli kiinanluumu (Litchi chinensis) on hedelmä joka on saksanpähkinän kokoinen luumarja. Itse kasvi on alun perin kotoisin Kiinan eteläosista, jossa sitä on viljelty jo tuhansia vuosia.

Tämän hieman käpyä muistuttavan hedelmän suosio on kasvanut hitaasti ja viime aikoina sitä on ollut saatavilla enemmän. On kuitenkin tärkeä tietää että litsin syömisen voi pahimmassa tapauksessa olla hengenvaarallista.

Vuodesta 1995 litsit ovat aiheuttaneet joka vuosi oli satoja sairaustapauksia lapsille Pohjois-Intian Muzaffarpurin kaupungissa, jossa sitä viljellään erityisen paljon. Oireita voivat olla kooma, aivohalvaus ja tajunnan menetys. Vuonna 2014 sairastuneiden lasten määrä oli jopa 390 ja heistä 122 kuoli erilaisten komplikaatioiden seurauksena. Vasta hiljattain CDC-instituutin (Centers for Disease Control and Prevention) tutkijat ymmärsivät että syy sairauksiin oli litsi.

Lapset jotka sairastuivat, olivat syöneet suuria määriä hedelmää tyhjään vatsaan. Hedelmän sisältämät aminohapot johtavat verensokerin vaaralliseen laskuun, ja tämä puolestaan voi johtaa koomaan.

Tästä syystä tutkijat varoittavat kaikkia vanhempia: Älä anna lapsesi syödä litsiä tyhjään vatsaan!

Jaa tämä tärkeä artikkeli eteenpäin Facebookissa, että tämän hedelmän aiheuttama vaara tulee jokaisen vanhemman tietoon!

Lähde: CNN

Jaa artikkeli: