Netissä kiertää kuvia langattomista maksupäätteistä varkaiden käsissä – Näin suojaudut!

Facebook

 

Netissä kiertää kuvia langattomista maksupäätteistä varkaiden käsissä – Lähimaksukortit vaarassa?! – Näin suojaudut!

Paul Jarvis -niminen mies huomasi kanssamatkustajalla kädessään maksupäätteen. Maksupäätettä pitelevän miehen motiivi on todennäköisesti viedä pieniä summia rahaa (yleensä alle 25 €) ihmisiltä lähimaksutoimintoa hyväksikäyttäen.

Potentiaalinen varas yrittää siis ilmeisesti etsiä matkustajilta maksupäätteellisiä kortteja luettavaksi.

Lue myös:  Nyt voit keittää kahvit ihan missä tahansa – Tämä keitin toimii akulla!

Maksukorttien lähimaksutoiminto sallii pienten ostosten maksamisen ilman tunnusluvun näppäilemistä. Kortti täytyy viedä vain tarpeeksi lähelle maksupäätettä, jotta maksu pystytään veloittamaan kortilta. Tämä langaton maksupäätelaite voi olla tulevaisuudessa iso ongelma huijareiden ja varkaiden käsissä, joten asiaan kannattaa varautua.

Lompakkomarkkinoilla uhkaan on reagoitu nopeasti, ja monet valmistajat ovatkin kehittäneet erilaisia suojalompakoita ja korttikoteloita, joita lähimaksutoiminto ei läpäise. Koteloiden luvataan estävän sisällä olevien maksukorttien etälukemisen tehokkaasti.

Lue myös:  Leijonan luolasta pihalle haukuttu tuote on tuonut keksijälleen jo miljoonia!

Joidenkin pankkikorttien lähimaksutoiminto voidaan myös kytkeä pois päältä, vaikka tämä ei olekaan 100% varma keino estää varkaiden luvattomat veloitukset.

Onko sinulla jo suojakotelo korteillesi?

Jos ei, niin tässä olisi loistava tarjous suojakotelosta, joka estää maksukorttien luvattoman käytön: Alumiininen korttikotelo alk. 7,99€ (säästä jopa 77%)