NYT TULI POLIISILTA OHJE: Toimi näin jos näet koiran kuumassa autossa

NYT TULI POLIISILTA OHJE: Toimi näin jos näet koiran kuumassa autossa

Kesähelteet ovat kohta taas täällä ja siksi tämä aihe on jälleen ajankohtainen ja tärkeä.

Vaikka tästä asiasta on paljon puhuttu ja tiedotettu, on silti valitettavan yleistä että lemmikkejä jätetään kuumaan autoon kesällä. Lämpötilat voivat nousta sietämättömän korkeaksi jo muutamassa minuutissa, kun aurinko porottaa täydeltä taivaalta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on julkaissut selvät ohjeet Facebookissa, miten sivullinen voi toimia, jos havaitsee koiran tai muun lemmikin kuumassa autossa.

Poliisin ohje:

1) Jos auton omistaja on lähettyvillä, huomauta hänelle asiasta. Kauppojen pysäköintipaikoilla havaituista tapauksista voit pyytää kaupan henkilökuntaa kuuluttamaan asiasta infopisteen kautta.

2) Jos auton haltijaa ei tavoiteta, soita hätäkeskuksen numeroon 112. Ota ylös auton rekisteritunnus, kirjaa ylös kellonaika ja ota mahdollisuuksien mukaan valokuva.

3) Hätätapauksissa olet oikeutettu pelastamaan kärsivän lemmikin myös itse. Tilanne on vakava, jos lemmikki ei läähätä ja on apaattinen. Silloin voi olla jo kysymys lähestyvästä lämpöhalvauksesta. Auton ikkunan rikkominen on kuitenkin se viimeinen keino. Tällaiseen tilanteen sattuessa pyydä neuvoa hätäkeskuksesta ja riko se ikkuna mikä on mahdollisimman kaukana lemmikistä.

Muista jakaa tämä tärkeä ohje eteenpäin ystävillesi Facebookissa.

Jaa artikkeli: