Kasvoissasi voi piileä vaaran merkit

Paljasta terveyttäsi uhkaavat vaivat kasvojesi merkeistä.

Kasvojen rypyt, juonteet ja ihon muut muutokset ovat luonnollinen osa elämää, mutta tiesitkö, että ne voivat paljastaa sinusta paljon muutakin kuin vaan ikääntymisen. Kasvot ovat yhteydessä vartaloosi ja sisäisiin ongelmiin, joita et ehkä muuten kykene havaitsemaan.

 

1. Poikittaiset viivat otsassa

Otsan poikittaisia viivoja ei turhaan kutsua ”huolirypyiksi”. Ne kertovat käsittelemättömistä asioista ja jatkuvasta stressistä. Pidä niitä merkkinä, että tarvitset enemmän lepoa ja itsetutkiskelua. Huolirypyt voivat myös viestiä, että sinulla on vatsavaivoja. Ehkä ruokavaliossasi on liiaksi sokeria tai rasvaa ja et juo vettä tarpeeksi. Keskity puhdistamaan mieltäsi ja kehoasi.

2. Oikeanpuoleinen kulmaryppy

Pystysuuntainen viiva oikealla puolella kulmien välissä voi olla merkki sisäelinten sairauksista. Tämä viiva on etenkin yhteydessä maksan toimintaan. Kiinnitä huomiota ruokavalioosi ja lisää vihreitä kasviksia aterioihin. Vältä kahvia jos mahdollista.

3. Vasemmanpuoleinen kulmaryppy

Pystysuuntainen viiva vasemmalla puolella kulmien välissä on yhteydessä haiman toimintaan. Vähennä sokerin määrää ruokavaliossasi. Prosessoidun sokerin sijaan nauti makeannälkään hedelmiä.

4. Juonne nenän sillassa

Nenäsillan juonne on merkki allergisesta nuhasta tai jatkuvista tulehduksista poskionteloissa. Se voi myös viestiä haluttomuudesta makuuhuoneen puolella.

5. Silmänympäryksen rypyt eli ”naururypyt”

Iloiset naururypyt saattavat paljastaa piilevän silmävaivan. Jos siristelet silmiäsi jatkuvasti syntyy näitä ryppyjä helpommin. Käy tarkistuttamassa näkösi.
Lisäksi rypyt silmien ympäristössä ovat yhteydessä vatsaan, munuaisiin ja maksaan. Hyvät elämäntavat ja siristelyn välttäminen pitävät rypyt poissa silmien vierestä pidempään.

6. Silmäpussit ja tummat silmänaluset

Jokaisella on varmasti aamuja, jolloin herää liian lyhyiden unien jälkeen tummien silmänalusten kera. Jatkuvat silmäpussit ja tummuus silmien alla viestii munuaisten huonosta tilasta. Pidä huolta nestetasapainosta ja lisää vihanneksia sekä hedelmiä ruokavalioosi. Vika voi myös olla verenkierrossasi. Vilkasta verenkiertoasi liikunnalla ja hieronnalla.

7. Poskien herkkyys

Herkkyys, laikut tai ihonvärin epätasaisuus poskissa kertoo sinulle syvemmistä ongelmista. Herkkyys on merkki ruoansulatuksen vaivoista, joten laita ruokavaliosi kuntoon. Laikut ja ihonvärin epätasaisuus liittyvät keuhkojen ongelmiin. Lisää liikuntaa ja hengästy kunnolla. Tee lisäksi hengitysharjoituksia. Jos sinulla on hengitysvaikeuksia hakeudu lääkärin hoitoon.

8. Punainen nenä

Nenän punaisuus kertoo sydämen ja verenkierron vaivoista. Sinulla voi olla ongelmia esim. verenpaineen kanssa. Vältä kahvia ja alkoholia. Lisää ruokavalioon hyviä rasvoja.

9. Suupielen juonteet

Juonteet suupielissä ovat yhteydessä suoliston toimintaan. Syö enemmän kuituja ja huolehdi nestetasapainosta. Liiku ulkona enemmän, jolloin liikunnan lisäksi kehosi tuottaa D-vitamiinia.

10. Posken sisäkaaren rypyt

Jos naurat paljon voit altistaa itsesi näille rypyille, mutta silloin syy on erinomainen. Jos mielestäsi et ole hymyillyt ryppyjen vertaa voi sinulla olla haiman toiminnan ongelmia. Haima tykkää eritoten marjoista, valkosipulista ja pinaatista, joten lisää jotain niistä ruokavalioosi.

11. Rypyt huulten yläpuolella

Sen lisäksi, että tupakointi aiheuttaa ryppyjä huulten yläpuolelle voi ongelma myös olla pernassasi. Perna ei pidä ylensyönnistä, joten tarkista annoskokosi ja pidä huoli, että syöt tarpeeksi vihanneksia päivittäin.

12. Laikukkaat huulet

Laikut tai värimuutokset huulissa viestivät huonosta verenkierrosta. Etenkin pienet vaaleammat laikut voivat olla merkki, että kärsit suolistosairaudesta. Pidä huolta, että ravintosi sisältää tarpeeksi kuituja ja probiootteja.

13. Kaulan rypyt

Ylipainon lisäksi kilpirauhasen ongelmat voivat aiheuttaa ryppyjä kaulan alueelle. Käy tarkistuttamassa tilanteesi lääkärissä mikäli epäilet kilpirauhassairautta.

14. Rinki iiriksen ympärillä

Kasvojen ihon tarkkailun lisäksi sairauden merkit voivat löytyä myös silmistäsi. Iiriksen ympärillä oleva rinki kertoo, että sinulla voi olla liian korkea kolestroli. Käy tarkistuttamassa arvosi jos epäilet olevasi riskiryhmässä sydänsairauksille ja vähennä kovien rasvojen käyttöä ruokavaliossa.

15. Selkeästi erottuvat ohimon suonet

Joskus piirretyissä olet saattanut nähdä hahmon ohimosuonten pullistuvan ärsyyntyessä. Tämä on enemmän totta kuin uskotkaan. Selkeästi näkyvät suonet, jopa hieman koholla olevat ovat merkki stressistä ja mahdollisesta korkeasta verenpaineesta. Vähennä suolan käyttöä ja liiku rennosti laskeaksesi verenpainetta ja stressitasoasi.

16. Juonne huulten alapuolella

Monilla on luonnostaan leuan mallista johtuva kuoppa huulten ja leuan välissä, mutta jos sinulla on selkeä juova tässä kohtaa saattaa olla, että patoat liiaksi negatiivisia tunteita ja ajatuksia. Mietiskele, meditoi ja käy läpi asioita. Opettele päästämään irti negatiivisista tiloista.

Jaa artikkeli: