Tulevaisuus on täällä: Tässä autossa ei ole rattia ja polkimia ja se ajaa täysin itsenäisesti

General Motors

 

Tulevaisuus on täällä: Tässä autossa ei ole rattia ja polkimia ja se ajaa täysin itsenäisesti

Autojen erilaiset tekniset ominaisuudet ovat kehittyneet viimeisen viiden vuoden aikana isoin harppauksin, jopa enemmän kuin viimeisen 50 vuoden aikana sitä ennen. Suurin mullistus oli Teslan markkinoille tuomat sähköautot, jotka voidaan asettaa autopilot toiminnolle, ja näin ollen auto ajaa lähes itsestään paikasta A paikkaan B, ilman että ihmiskuskin tarvitsee paljoa puuttua ajamiseen. Tesloja näkee jonkin verran jo myös Suomessa.

Amerikkalainen autovalmistaja General Motors on ottanut automaailman kehityksessä seuraavan ison askeleen, sillä se on juuri esitellyt tulevan autonsa, jossa ei ole lainkaan ohjauspyörää ja polkimia.

Kyseinen auto on neljännen sukupolven Bolt EV, jonka luvataan kykenevän ajamaan täysin itsenäisesti liikenteestä tai ruuhkasta riippumatta. Autolle kerrotaan haluttu määränpää älypuhelimen avulla, ja auto ajaa perille itsenäisesti.

Tällaisia autokonsepteja on esitelty aiemminkin, mutta Bolt EV eroaa kilpailijoista siinä, että auto on tarkoitus tuoda kuluttajamarkkinoille jo vuonna 2019.

Mitä sinä olet mieltä autoista, joissa ei ole lainkaan rattia tai polkia? Kommentoi alas!

Jaa artikkeli: