Jeesusteippi täyttää 75 vuotta! – Tiedätkö mihin tarjoitukseen se alunperin keksittiin?

Kuva: Wikipedia

 

Jeesusteippi täyttää 75 vuotta! – Tiedätkö mihin tarjoitukseen se alunperin keksittiin?

Ilmastointiteippi, roudarinteippi, jeesusteippi, jesari… suurin osa tietää mistä puhumme. Tämä legendaarinen teippi on pelastanut miljoonia ihmisiä erilaisissa tilanteissa, ja sitä on käytetty mitä kekseliäimmillä tavoilla maassa ja avaruudessa! Mutta tiedätkö mistä tämä teippi on saanut alkunsa?

Vuosi oli 1942 toisen maailmansodan aikaan, jenkkisotilailla oli ongelmia ammuslaatikoiden sulkijoiden kanssa kanssa, jotka hajosivat miesten kovassa käsittelyssä. Tästä aiheutui vaaratilanteita tulitaisteluissa. Eräiden sotilaiden äiti Vesta Stout kirjoitti tästä Yhdysvaltojen silloiselle presidentille Rooseveltille, joka oli asiasta samaa mieltä. Presidentti otti yhteyttä Johnson & Johnsoniin, joka alkoi valmistaa teippiä. Jeesusteippi oli erittäin kestävää ja vettä hylkivää materiaalia, ja tästä syystä se oli erinomainen ratkaisu ammuslaatikoihin. Jeesusteippiä alettiin käyttää myös aseiden, ajoneuvojen ja lentokoneiden korjaamisessa.

Jesarin avulla pelastettiin myös Apollo 13 -avaruuslennon astronautit. Lisäksi jeesusteippiä käytettiin Kuun pinnalla Apollo 17 -avaruuslennolla.

Nykypäivänäkin tätä korvaamatonta teippiä käytetään kaikenlaisiin tarkoituksiin.

Mihin tarkoituksiin sinä olet käyttänyt tätä jeesusteippiä?

Jaa artikkeli: