Tutkimustulos yllätti kaikki: Korkea kolesteroli onkin hyväksi

Lääketieteen tutkimuksen mukaan naiset, joiden kolesteroli on koholla kärsivät vähemmän verisuonisairauksista ja elävät muutenkin pidempään, kuin naiset joilla on normaalit kolesterolitasot.

Norjan Trondheimin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa seurattiin 52 000 norjalaisen kuolleisuutta 10 vuoden ajalla. Tutkijat yllättyivät, kun kuolleisuus oli huomattavasti pienempi niillä ihmisillä, joilla kolesteroliarvot olivat koholla. Etenkin naisilla ero oli merkittävä. Miehillä ero oli pienempi.

Lue myös:  Miten laihtua nopeasti? Lue miten syöt oikein ja tulet laihtumaan 100% varmuudella

Tutkijat ovat myöntäneet, että kolesterolin tutkimustulos on ristiriidassa nykykäsitteiden kanssa, joiden mukaan korkea kolesterole olisi haitaksi sydämelle.

Samassa tutkimuksessa tutkittiin miten tupakka vaikuttaa kuolleisuuteen. Tulos oli odotettu, sillä tupakoitsijoiden kuolleisuus oli todella paljon suurempi kuin tupakoimattomien.

Lue myös:  Tiesitkö että voit laihduttaa helposti kanelin ja hunajan avulla? – Katso ohje!

Tutkimuksien mukaan vaikuttaakin siltä, että alhainen kolesteroli on jopa vaarallisempaa kuin kohonnut kolesteroli. Tutkijat sanovat myös että nykyisiä kolesterolin raja-arvoja tulisi muuttaa.


Lähde: Journal of Evaluation in Clinical Practce