Tutkimus: Suklaa ja punaviini nuorentavat!

Tuoreet tutkimukset suklaan ja punaviinin vaikutuksista tekevät varmasti monet ihmiset onnelliseksi.

Vuosien ajan on ollut kaikennäköistä huhupuhetta ja spekulaatiota suklaan ja viinin terveysvaikutuksista, mutta nyt hiljattain tehty tutkimus kertoo vihdoin totuuden!

Tutkijat kertovat, että he ovat tehneet tutkimuksia, joissa testataan suklaan ja viinin vaikutuksista ihmisen soluihin. Ihmisen ikääntyessä DNA-solut menettävät suoja-aineita, jotka toimivat samalla tavalla, kuten vaikkapa muoviset suojat kengännauhojen päissä.

Lue myös:  Fazer myy harvinaista rubiinisuklaata rajoitetun erän – värin takia siitä tuli hitti ympäri maailmaa!

Tutkijat ovat saaneet selville, että tumma suklaa ja punaviini sisältävät runsaasti flavonoideja. Flavonoidit tunnetaan niiden atioksidanttisista ja anti-inflammatorisista vaikutuksista.

Huomattiin, että nämä aineosat auttavat ihmisen vanhoja soluja käyttäytymään nuorten solujen tavoin ja täten ne auttavat elimistöä taistelemaan vanhenemista vastaan.

Flavonoidien on myös arveltu ehkäisevän joitakin syöpiä, tulehduksia, allergioita, aivohalvausta sekä sydän- ja verisuonitauteja.

Tämä on hieno uutinen suklaan- ja viininystäville, mutta tutkijat muistuttavat että punaviinin kulutus tulisi olla enintään lasillinen päivässä ja tumman suklaan 30 grammaa päivää kohden. Eli rajansa kaikella!

Muista jakaa tämä uutinen myös ystävillesi!

Lue myös:  Suomi on maailman onnellisin maa jo toista kertaa peräkkäin – Katso TOP 10 onnellisimmat maat!

Lähde: Daily Mail

Kommentoi

LuckyDinolta saat €400 bonuksen ja 100 ilmaiskierrosta