Tästä syystä vanhempien ei koskaan tulisi antaa lapsilleen piiskaa!

Wikipedia Commons

 

Tästä syystä vanhempien ei koskaan tulisi antaa lapsilleen piiskaa!

Lasten kasvatus ei aina ole helppoa ja se vaatii vanhemmilta paljon kärsivällisyyttä ja hermoja.

Etenkin entisaikaan moni vanhempi antoi lapselleen piiskaa tilanteissa, jossa lapsi oli tehnyt jotain tuhmaa tai tyhmää.

Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan piiskaaminen voi aiheuttaa lapselle pahoja mielenterveyshäiriöitä.

American Academy of Pediatrics (AAP) on julkaissut tutkimuksen jossa paljastuu, että piiskaa saaneille lapsille kehittyy todennäköisemmin aggressiivisia luonteenpiirteitä ja ominaisuuksia.

Piiskaa saaneet lapset kärsivät enemmän mielenterveyshäiriöistä.

AAP suositteleekin vanhempia välttämään piiskan antamista ja muuta väkivaltaa, joka aiheuttaa lapselle “häpeää ja nöyryytystä.”

Lue myös:  Lapsi luuli sipulia omenaksi – video leviää netissä

”Ruumiillinen rankaiseminen sekä lapselle huutaminen ovat tehokkaita menetelmiä lyhyellä aikavälillä mutta eivät tehokkaita pitkällä aikavälillä”, tutkimuksessa todetaan.

Englannissa on puhuttu jo pitkään lapsen piiskaamisen kieltämisestä – piiskaaminen onkin lain mukaan kiellettyä jo Skotlannissa ja Walesissa.

Vanhemmat antavat lapsilleen piiskaa ja uskovat tekevänsä oikein, koska he saivat itsekin piiskaa lapsuudessa.

Monet vanhemmat uskovat yhä että piiskaaminen on tehokas ja hyvä koulutustapa saada lapsi kuriin.

Tuoreen tutkimuksen mukaan piiskaaminen ”saattaa aiheuttaa noidankehän, jossa huonosti käyttäytyvän lapsen käytös vain pahenee entisestään.”

Lue myös:  Muista arvostaa äitiä! Taiteilija loi 17 hauskaa kuvaa, jotka osoittavat äidin työn olevan maailman haastavinta

Organisaation mukaan vanhempien tulisi käyttää positiivisempia menetelmiä ja rohkaisevia kommentteja, opettaessaan lapsiaan käyttäytymään. Esimerkiksi muutaman minuutin “jäähyn” antaminen on koettu hyväksi menetelmäksi, silloin kun lapsi tekee jotain väärää.

Oletko sinä saanut koskaan piiskaa lapsuudessasi ja oletko itse käyttänyt tätä kyseenalaista kasvatusmenetelmää omiin lapsiisi? Kommentoi alas kokemuksesi ja mietteesi tästä aiheesta!

Älä unohda jakaa artikkelia myös ystävillesi Facebookissa!


Lähde: Viikonloppu.com & Sun.co.uk

[fbcomments]