Leijonien nuori supertähti Kaapo Kakko sairastaa kahta eri sairautta – verikokeessa löytyi…

NHL.com

 

Suomen Leijonat ovat yllättäneet kaikki MM-lätkässä erinomaisilla otteillaan kaadettuaan ensiksi Kanadan 3-1 ja sitten Slovakian 4-2.

Tästä saamme kiittää paljon superlupausta Kaapo Kakkoa, joka on pelannut käsittämättömän hyvin. Vasta 18-vuotias Kakko on tehnyt turnauksessa tähän mennessä yhteensä jo viisi maalia.

Kaapo Kakko avautui hiljattain Keliakialiiton Gluteeniton Elämä -jäsenlehden haastattelussa sairauksistaan, josta hän ei aiemmin julkisuudessa ole puhunut. Tulevaisuuden NHL-tähti kertoi nimittäin sairastavansa sekä diabetestä, että keliakiaa, jotka hänellä todettiin lähes samanaikaisesti viisi vuotta sitten.

Kakko kävi diabetesepäilyn takia verikokeessa, ja samoista verikoetuloksista selvisi, että mies sairastaa myös keliakiaa.

– Verikokeesta löytyi myös keliakia, joka sittemmin varmistettiin tähystyksessä. Se oli yllätys, koska minulla ei ole ollut oireita, Kaapo kertoi Keliakialiiton sivuilla.

Etenkin diabetes on sairaus jonka on perinteisesti ajateltu olevan este urheilu-uralle. Kaapon uraa se ei pahemmin ole näyttänyt haittaavan!


Lähde: IL

Kommentoi

LuckyDinolta saat €400 bonuksen ja 100 ilmaiskierrosta