Hintavertaus Espanjan ja Suomen kauppakuiteista – “Aivan järkyttävää”

Hintavertaus Espanjan ja Suomen kauppakuiteista – “Aivan järkyttävää”

Suomessa ruoka on tunnetusti kalliimpaa kuin Keski- ja Etelä-Euroopassa. Espanjassa asuvan Samuli Tammiston Facebook-päivitys vuodelta 2015 Espanjan ja Suomen kauppakuiteista on saanut yli 48000 tykkäystä ja lähes 8000 jakoa.

Facebook päivityksessä lukee näin:

“Hyvä tuleva pääministeri Sipilä. Jotain pitäis vissiin tehdä! Näin ilmastopakolaisena tulee aina välillä vierailtua myös täällä kotikonnuilla. Aina kaupassa käydessä on tullut ihmeteltyä tätä Suomen hintatasoa ja tilastokeskuksen hintavertailuita, Tammisto kirjoitti ja jatkoi.

Lue myös:  Einstein-papukaija hämmästyttää ihmisiä ympäri maailman – Katso uskomaton video puhuvasta papukaijasta

Tänään kauppareissulla löysin taskusta toissapäiväisen Espanjan kauppakuitin ja päätin ostaa täsmälleen samat tuotteet. Tosin säästösyistä valitsin vain kaikkein halvimmat vastaavat tuotteet. Prosentteja miettiessä tulee jo paha olo. Suomi on vain 266 % kalliimpi, tai kauniimmin sanottuna Espanja on 62% halvempi.”

Lue myös:  Video: Susanna Koski tapasi työttömän Anna-Maijan – Kansanedustajan käytös raivostuttaa suomalaisia

Miehen kuiteista käy ilmi että Suomessa 71,38 eurolla hankitun ostoskorin sai ostettua Espanjasta vain 26,83 eurolla. Lisäksi tietysti Suomessa punaviinit täytyy hankkia Alkosta, koska viinejä ei myydä vieläkään ruokakaupoissa.

Samuli päättää kirjoituksen toivottamalla hauskaa vappua Keskolle ja Alkolle.